dijous, 28 de juny del 2007

Hatshepsut

Ja era hora que em traguessin del tercer pis del museu egipci d’El Cairo. Anys i anys confosa amb la meva nodrissa, jo, tota una reina de la XVIII dinastia de l’anomenat Imperi Nou del gran Egipte, al segle XV a.C.

Un faraonet de poca solta, dèbil, esquifit i malaltís, un tal Tut-Ank-Amon, assassinat diuen uns, s’ha endut tot el protagonisme del vostre segle XX. En canvi, tot just en els albors del nou segle XXI, emergeixo de les profunditats... d’una habitació de museu –qui m’havia de veure així- per erigir-me de nou en la reina de la més gran civilització que ha conegut mai la humanitat.

I tot per un queixal insignificant, almenys fins ara. Es veu que encara ha encaixat perfectament en el buit que produí en separar-se de la meva boca divina, i tot malgrat el pas inexorable del temps.

He de confessar que l’aspecte que tinc no m’ha agradat gaire, però he sentit que en aquest temps vostre la cirurgia i els avenços tecnològics i científics aplicats a la medicina fan autèntics miracles. Així, doncs, estic convençuda que aviat recuperaré l’aspecte de sempre, el que ha caracteritzat una figura de tanta bellesa estètica com de valor historico-polític.


Tant de bo sigui així, Hatshepsut. Des del meu temps, la meva admiració vers la teva personalitat ha anat in crescendo des que vaig començar a tenir notícies teves. Seria terrible que la imatge de la teva mòmia inaugurés aquest bloc. No ho permetré, doncs l’estimació que et professo m’impedeix mostrar-te fora del context en què vas significar la Reina per excel·lència. Seràs, com tu dius, la de sempre.

8 comentaris:

èlsinor ha dit...

Confosa amb la seua nodrissa? Seria per la maledicció d'algun sacerdot ofès per veure-hi al tron una dona i no pas un home...

el llibreter ha dit...

Hi arribo després d'una paradeta a can Jauss i hi torno després de fer una visita a Bloglines.

Salutacions cordials.

Belart ha dit...

èlsinor: no et pensis, a l'antic Egipte era molt normal que les dones tinguessin càrrecs importants, però la Reina és la Reina. Tinc una debilitat.
llibreter: m'agrada que caiguis per aquí. Entenc això del Jauss, però a Bloglines?... Veuràs, sóc força matusser amb això de la xarxa encara que no ho sembli.

el llibreter ha dit...

Bloglines és una eina que et permet subscriure't als blocs que t'interessen. Cada cop que visito la meva pàgina de bloglines sé qui ha actualitzat el seu bloc.

Belart ha dit...

Gràcies llibreter. Entre tots plegats potser arribeu a fer de mi una persona de profit!

èlsinor ha dit...

Jo hi utilitze el sharpreader, que és un programeta que instal·les al teu ordinador; i, de totes maneres, el navegador Firefox també porta incorporat un lector de RSS, que és això que anomena "Barra de les adreces d'interès".

Anònim ha dit...

Merci per la visita(ja tinc un comentari!!). Res, com saps, de moment estarà força parat el tema blog, perque l'únic recorregut que faré aquests dies de juliol és més limitat, fosc, i no es pot anar amb bici, és un GR amb històries amunt i avall! Espero que tanta foto serveixi per fer-te saliveta i puguem fer una escapada, sempre fent d'aquí i fent d'allà!!!!!!

Adagio ha dit...

una gran dona! si senyor!