dimecres, 4 de juliol del 2007

Taschen

Els llibres d’art sovint són motiu de regal perquè són vistosos, vull dir que tenen imatges espectaculars, atractius per la curiositat que desperten i, tot cal dir-ho, queda d’allò més bé per la qüestió de la “cultureta”.

Quan ens decidim comprar un llibre d’art ja cal que ens gratem bé la butxaca. Mil arguments expliquen l’encariment d’aquest tipus d’article, que si el paper especial per a què les imatges siguin més nítides, que sí el color, que si patatim, que si patatam.

Per això, quan un topa amb l’editorial TASCHEN comença a dubtar del que anteriorment s’ha comentat. Potser no són els millors dintre del gènere, però compleixen abastament amb donar la informació necessària al lector per fer-se una idea força fiable del que té entre mans. Fins i tot hi ha exemplars amb detalls ben específics i lliçons dignes dintre d’un discurs didàctic capaç de penetrar en ments no ensinistrades en el món de l’art.

Fa uns dies vaig adquirir un esplèndid volum d’una col·lecció d’arquitectura: La Alta Edad Media. De la Antigüedad Tardía al Año Mil. Fa un parell d’anys, i d’aquesta mateixa col·lecció, em vaig fer amb El Islam. Desde Bagdad hasta Córdoba. Entre els dos volums no m’he gastat ni 15 €.

La Taschen demostra que l’art no cal disfressar-lo d’elitisme, sinó que s’ha vetllar per què arribi al màxim de gent possible a fi de donar llum a qui la cerca. Sense dubte, un preu ajustat conquereix ànimes sensibles de butxaques modestes, i sense renunciar als guanys. Fins i tot fan calendaris, tu!

3 comentaris:

EQMEVD ha dit...

He estat fora en tots els sentits, i a la tornada no et trobava. Sabia, però que no podies ser gaire lluny.
Com diu en Jauss, la cuca té un verí difícil de defugir.

arsvirtualis ha dit...

I agendes, i postals, i és una perdició passar per davant de la mateixa tenda de l'editorial i veure les seves ofertes! Has de portar els diners ben mesurats...

Belart ha dit...

Gràcies, elquemaietvaigdir. Tens aquell do de dir les coses com les dius en tot moment. És un plaer i un honor rebre't a la meva nova llar.
arsvirtualis, veig que tu tampoc t'en pots estar.