dilluns, 23 de març del 2009

Catalan International Wiew

La setmana passada, potser l’altra, vaig rebre el tercer número de la revista Catalan International View. Quan m’hi vaig subscriure ho vaig fer per curiositat, a veure quins temes i com es tractaven. És una revista escrita íntegrament en anglès, amb la particularitat que tot l’equip de redactors, col·laboradors, etc són gent del país.

La intenció d’aquest tipus de publicació és projectar-se internacionalment donant a conèixer la nostra realitat a través d’articles sobre política, ciència, art, literatura... múltiples disciplines des de la perspectiva ideològica i intel·lectual d’una petita zona mediterrània moltes vegades ignorada.

I, de passada, diccionari en mà, m’obligo a esforçar-me a entendre una llengua que a aquestes alçades no m’hauria de presentar tants problemes...

3 comentaris:

Oriol López ha dit...

La veritat és que tinc els dos primers números (la venen al FNAC del Triangle) i considero que, a part d'interessant per a diploma`tics estrangers, calia una revista d'aquest tipus a casa nostra. L'idioma és accessori i trobo que és encertat el fer-ho en anglès però podrien plantejar-se arribar a alguna cord amb el diari Avui, per exemple, per publicar els reportatges temps després al diari, no creus?

L'altra tema és le preu: em sembla curiós que al quiosc valgui 5 euros i la subscripció surti a 40 euros, però clar, em recorda a la revista anglesa Monocle. Deu ser una manera de no dependre de subvencions i simiars. M'agrada.

Belart ha dit...

Home, això del diari no ho veig clar. Donat que la premsa diària es nodreix de l'actualitat, els articles de la CIW són massa llargs i, malgrat ser actuals, són més explicatius i alliçonadors que no pas informatius.
Quant al preu, és curiós, sí.

Oriol López ha dit...

Jo he tramitat la subscripció avui mateix, ja que considero que si una iniciativa és prou bona, mereix recolzament.