dilluns, 11 d’octubre del 2010

Calalan News Agency

Ja fa un parell d'anys que estic subscrit a la revista Catalan International View, l'objectiu de la qual és donar-se a conèixer a l'exterior tal i com som, és a dir, els catalans des d'un punt de vista nostre, i al mateix temps copsar el que passa en el món també des d'un punt de vista propi.
Celebro que des d'aquest mes també comptem amb la Catalan News Agency (CNA), l'edició anglesa de l'Agència Catalana de Notícies, que evitarà que les coses que passen a casa nostra hagin de passar pel filtre de Madrid. La principal tasca ha de ser informar als corresponsals estrangers en anglès de l'actualitat des de l'òptica catalana, sense deformacions interessades, si això és possible.
És un pas més en la lluita per la recerca de la normalitat. Quants esforços hem d'esmerçar per què se'ns consideri tal i com som? És a dir, quanta energia cal per mostrar-se al món sense haver de capgirar tòpics, o simplement, per què se'ns conegui? Cansa molt, cadascú ho viu des de la seva vessant i he de confessar que cada vegada tinc menys ganes de parlar-ne amb els que no volen escoltar, i cada cop sóc més radical. O vull dir normal?