diumenge, 13 de setembre del 2009

Una collonada... o no.

A Arenys ho han fet, a la seva manera, potser l’única, ara per ara. Legalment, no hi ha res que digui que la consulta que s’ha fet hagi d’anar enlloc. Ja ho sabem, i és clar, ja ho sabien. No obstant, les intencions d’aquest caire d’un poble, com que no es poden mesurar per les eleccions convencionals, ja siguin generals, municipals o autonòmiques, cal que se sospesin d’alguna forma.

Representa això un precedent que ha de ser seguit per altres municipis? Tant de bo, tot i sabent no anirem enlloc, però la veu de Catalunya tindrà un escapament real, sense contaminants. És a dir, no és el Bar$a, ni el PSC, ni fortaleses catalanes que tenen adhesions de tota mena. Aquesta és una pregunta clara que només pot tenir dues respostes, no calen matisos.

No obstant, crec, aquesta primera consulta té la particularitat i la virtut de ser gairebé espontània, sense massa factors de càlcul que hagin de significar una manipulació important. Tot ho és de manipulable, i això també, ho sé, i seria d’ingenu i d’irresponsable pensar el contrari.

Encara no sé el resultat, tot i que a aquestes hores ja deu haver un escrutini prou avançat per saber per on van els trets. Però he volgut escriure això sense saber-ho, de moment. Vull pensar que la posició independentista ha guanyat per àmplia majoria, encara que potser no és tant com sembla. De totes maneres, si les properes consultes en altres municipis s’arriben a fer, espero que a Barcelona i rodalies la realitat no imperi massa i almenys les forces s’igualin.

Això sí que és d’ingenus... Ai! Voleu dir que a Barcelona i l’àrea metropolitana es molestaran a fer-ho? Això també és d’ingenus!

1 comentari:

Anònim ha dit...

és clar que no, ara només ens importa l'atur, la crisi, el barça, i la mare que ho va parir. Però pels nostàlgics com jo, tot i no significar res, m'omple d'orgull saber que hi hauria molta gent disposada a separa-se de la nació actual.... malgrat el què diguin o ens vulguin fer creure els polítics. Només cal veure la baixada de pantalons en el tema del finançament i l'estatut. Patètic.