dijous, 5 de juliol del 2012

L'ocell


Ben curiós el que avui m’ha succeït, i no és una metàfora, tot i que ben bé podria ser-ho. Seia en un banc esperant que la resta de companys arribessin per continuar la formació. A les mans duia una ampolla d’aigua de mig litre. En acostar-me-la als llavis per fer-hi un glop he vist com les branques d’un arbre es movien violentament, i de cop paraven en sec. Fixant-m’hi bé he pogut comprovar una taca negra  amb unes ratlles d’un blau fosc elèctric. Un ocell cap per avall estava atrapat i ja no es queixava. Una de les potes devia estar embolicada en una branca, però com? Resultava estrany.
Lluny del meu abast, mirava al meu costat alguna cosa amb la que pogués socórrer l’animal. Després d’una estona apareixia un noi amb una escala que deixava perquè vinguessin els de manteniment a treure l’ocell. Tot xerrant m’ha comentat que el pobre moixó ja estava enganxat a primera hora, és a dir, que ja feia tres hores que l’animaló lluitava per alliberar-se. Plegats hem decidit que nosaltres mateixos faríem el rescat, sense esperar més, tot i pensant que l’ocell ja devia tenir la pota trencada. Hem pujat per l’escala i ha començat a aparèixer la gent. El noi demanava unes estisores per tallar un fil que tenia enganxat a la pota, la causa de la seva desgràcia.
L’ocell alliberat no podia caminar ni volar. Mort de por, de cansament i de gana, amb prou feines sabia com fugir i amagar-se. L’hem deixat que es tranquil·litzés, darrera unes plantes se sentia segur, a resguard de les mirades de tanta gent.
La classe de LEAN ha transcorregut amb una pràctica un pèl llarga, en què la gent participava en un exercici. Mentre tots estaven debatent com reorganitzar les activitats de l’exercici, un servidor s’ha escolat per la porta i ha sortit a l’exterior. L’ocell ja no hi era. He eixamplant l’àrea de recerca i no hi he trobat cap senyal.
Amb el dubte he tornat a entrar a classe. Tothom seguia aportant idees i jo, aliè al que passava, volia imaginar-me que l’ocell havia aconseguit arrencar el vol. El vol de la supervivència, de la llibertat!